Kalyon Container City depremzedelerin hizmetine açıldı
Kalyon Holding tarafından Gaziantep İslahiye’de yapımı tamamlanan 3 bin kişilik Kalyon Konteyner Kent depremzedelerin kullanımına açıldı.
Kalyon Holding’ten yapılan açıklamaya göre, içinde 500 konteyner bulunan ve 10 gün gibi kısa bir sürede kullanıma hazır hale getirilen Kalyon Konteyner Kent, depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak donanıma sahip oldu.
Kahramanmaraş’ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından bölgeye yardım için tüm imkanlarını seferber eden holding, 10 gün önce Gaziantep İslahiye’de 52 bin metrekare alanda başladığı Kalyon Konteyner Kent’i 3 bin kişilik tamamladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte çok sayıda bakanın ziyaret ettiği Kalyon Konteyner Kent’e AFAD’ın uyumuyla depremzedeler yerleştirilmeye başlandı.
Güneş panellerinin kurulmasıyla kendi kendine yeten ekolojik bir şehre dönüşecek olan Kalyon Konteyner Kent’te anaokulu, ilkokul, ortaokul, 450 metrekare çocuk oyun parkı, sosyal giyim marketi, sosyal gıda marketi, kuaför, berber, kütüphane, bilim ve teknoloji merkezi, çamaşırhane, yemekhane. Cami, idari ofisler ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek 1.000 adet ekmek üretme kapasiteli bir fırınla donatıldı.
Konteyner kentte ayrıca Hasan Kalyoncu Üniversitesi psikolog ve klinik psikolog grubunun depremzedelere manevi destek verdiği bir merkez de bulunuyor.
Başta Kalyon Holding Yönetim Kurulu Lideri Cemal Kalyoncu olmak üzere tüm üst yönetimi ve istekli 2.336 çalışanı ile bölgede konumlanan holding, 500 kişinin bulunduğu Kalyon Konteyner Kent’te toplam 3 bin kişiye yaşam alanı sunmaya başladı. konteynerler yer almaktadır.
“Bu zor günleri birlik ve beraberlikle aşacağız”
Açıklamada görüşlerine yer verilen Cemal Kalyoncu, 35 bin kişilik Kalyon ailesi olarak hem AFAD hem de ilgili devlet kurumlarıyla istişare ve uyum içinde uzun soluklu yardım yapmaya devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:
“Depremde hemşehrilerimizin acil temel ihtiyaçlarını ve barınma sorunlarını çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk etapta Gaziantep halkının barınma ihtiyacını karşılamak için Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin kapılarını açtık ve ilk etapta Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin kapılarını açtık. Bölgedeki toplam 3 bin afetzedenin barınma ve gıda ihtiyacını karşıladık.Diğer yandan konteyner kentlerimiz ve İslahiye için de hızla çalışmalara başladık.3 bin depremzedenin yaşadığı Kalyon Konteyner Kentimizi hazırladık. İslahiye ortaokul 1. sınıfta okuduğum yer.Bir yandan bu anlamda çok yoğun duygularım var.Öte yandan Kırıkhan ve Antakya için bağışladığımız 3.500 kişilik konteynerler, Hatay’ın ilçeleri Kuruluma başladık.
Enkaz kaldırma araç ve gereçlerinden giyecek ve ilaç yardımlarına, yakıttan manevi takviyeye kadar tüm imkanlarımızla yüzyılın felaketinin açtığı yaraları sarmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Öte yandan iştiraklerimizle birlikte afet bölgesine ayırdığımız kaynakların toplam maliyeti 1 milyar 250 milyon TL’ye ulaştı. Allah’ın izniyle bu sıkıntılı günleri birlik ve beraberlikle aşacağız.”